horteta

Observant la partida de l'Horteta, Rocafort. Primera eixida

Data de l'activitat: 
10 nov. 2018

Aquest dissabte hem estat amb els i les companyes de Rocafort, passejant per la part més nord de la partida de l'Horteta. La pluja quasi no ens deixa eixir, però al final ha escampat i hem pogut començar a caminar i observar l'estat de l'Horta.

Moltes parcel·les amb tanques, altres tantes abandonades però sobretot moltes ornamentals, dedicades al cultiu de palmeres...Algunes semblen actives però altres un tant deixades. Algunes ens preguntem com poden viure en tan poc espai! 

Recordeu que aquest dissabte 17 tornem a eixir, a les 10h a l'estació del metro de Rocafort. A vore com està l'altra banda! 

Gràcies a les companyes que ens han acompanyat :) 

 

L’Observatori Ciutadà de l’Horta aplega a Rocafort

29 Oct 2018
Data de l'activitat: 
29 oct. 2018

El dimarts 23 d'octubre hem presentat al veïnat de Rocafort el projecte de l'Observatori, per a poder entre totes les interessades implantar-lo a la partida de l'horteta al mes de novembre.

El projecte, com ja sabeu, consta d'una part d'eixides a camp, on passegem i observem el territori i anotem tot el veiem i el seu estat (usos del sòl, sèquies, arbres, construccions, agressions...), ens serveix per a conèixer i estimar alhora que obtenim dades del territori col·lectivament. Després pujarem juntes aquestes dades a la plataforma web d'aquesta pàgina en dos espais de formació que generarem. Al final obrirem un espai de posada en comú de tot el que hem vist i de l'estat de l'horta i propostes per a millorar algunes coses. 

Podreu vore el procés en l'apartat d'activitats.

Gràcies Regidoria de Mediambient i Ajuntament de Rocafort per fer-lo possible!