observatori

Memòria Justificativa i Econòmica de l'ajuda a l'OCH_Implantació al municipi de València 2017

Adjuntem la Memòria Justificativa i Econòmica de l'ajuda a l'OCH rebuda des de la Regidoria d'Horta i Pobles de València per als mesos febrer-desembre de 2017. On hem implantat el projecte en diferents pobles i barris d'horta del municipi de València.

Observant la partida de Molí Canyars (Carpesa)

Data de l'activitat: 
24 març 2018

Hui hem estat amb una colla de veïns i veïnes de Carpesa, a l'Horta Nord, vinculades a l'entitat cívica Carpesa Tria. Ha fet un dia solejat però amb un vent revoltós prou molest que ens feia agarrar amb fermesa els plànols i les carpetes! No obstant això hem mapejat una bona part d'aquesta partida, prou conreada i molt bonica. Hem recorregut algunes zones i camins que alguna de les veïnes no havia trepitjat mai, aquest és un dels objectius dels passejos, conèixer millor i parar atenció a la riquesa que tenim al costat. I després ens han convidat a una cervesseta a la plaça del poble, què més en volem?

Aviat farem la formació per a que la colla puga pujar les dades a la plataforma i puga anar completant el treball autònomament! Ja sabeu que qualsevol persona pot participar del grup ;) Animeu-vos. 

Especial agraïment a Abelard Barberà que ens ha compartit les seues fotografies!

Observant la Partida de Cotelles (I) (Paiporta)

Data de l'activitat: 
03 febr. 2018

Hem esta a la Partida de Cotelles, a Paiporta, en la seua zona est, la que resta entre Valencia Sud i el cementeri vell. 

Encara que ens va sortir un dia de força fred i una mica de vent, vam començar les activitats contratades per l'ajuntament de Paiporta amb aquesta partida propera a la població. 
Vam trobar coses molt interessant que anirem plasmant poc a poc al visor de dades! 

 

Aquesta es la primera de les 6 eixides que es realitzaran a Paiporta per a mapejar els usos del sòl del municipi.

La setmana vinent continuarem amb la banda oest de la partida.

Gràcies als que vareu participar! 

L'Observatori, dins del Pla d'Acció de l'Activitat Agrària

23 Jan 2018
Data de l'activitat: 
23 gen. 2018

Com ja sabeu, l'Observatori ha estat subvencionat per la Regidoria d'Horta i Pedanies, durant l'any 2017 per a poder desenvolupar el projecte al municipi de València, formant part del Pla d'Acció de l'Activitat Agraria del Municipi. 

L'objectiu va ser poder donar-li un impuls al projecte i aportar al treball de la línia d'actuació 2 Governança del Sistema Alimentari Municipal, en concret, de la 2.4 Generació i millora de sistemes d'informació multisectorial, del Pla d'Acció de l'Activitat Agrària de la Regidoria

Fa unes setmanes, ens feren una entrevista amb video que explica el treball de l'Observatori en aquest context. Us deixem amb l'enllaç!

Ara, estem tancant aquesta col·laboració, i esperem puguen donar-se'n més per a aportar una mica al manteniment de la sostenibilitat del projecte. 

 

Presentació de l'Observatori a Paiporta

Data de l'activitat: 
15 gen. 2018

Hem estat presentant l'Observatori Ciutadà de l'Horta a Paiporta, en una jornada que pretén explicar el projecte i la manera de participar-hi. 

Com ja us hem anunciat, des de hui fins al maig estarem acompanyant el procés d'arreplega de dades a l'horta municipal de Paiporta. Per a això organitzarem eixides a camp els dissabtes, obertes per a qui vulga vindre, i jornades de formació de l'eina web, entre altres sorpreses, us animem a vindre!

Si voleu participar-hi poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a observatori@perlhorta.info

Us deixem el material de la presentació en aquest enllaç!

 

L’Observatori Ciutadà de l’Horta aplega a Paiporta

8 Jan 2018
Data de l'activitat: 
08 gen. 2018

Com ja sabeu, l’Observatori és una ferramenta de participació ciutadana, promoguda per l’associació en defensa del territori Per l’Horta, aquesta es basa en arreplegar dades dels elements que conformen el paisatge de l’Horta, d’una manera col·laborativa i col·lectiva i mitjançant l’observació i el passeig per l’Horta.

L’objectiu és doble, d’una banda, conèixer l’estat actual del territori a partir de les dades arreplegades (usos del sòl, vegetació, construccions, elements hidràulics, agressions…) i d’altra suposa una eina de sensibilització per a que la gent que participa al projecte puga estimar i defensar l’horta d’una manera més conscient.

Enguany, la Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat de l’ajuntament de Paiporta, ens ha donat l’oportunitat d’implementar el projecte a les partides d’horta que conformen el municipi. Treballarem 6 partides: Cotelles, al nord, Pasqualeta, Alqueria de Mina i Nove, al nordest i est, el Racó i Pla de St. Joaquin al sudest, amb les persones interessades a formar part del projecte.

Aquest es desenvoluparà de gener a maig aproximadament, farem eixides observant i passejant l’horta, identificarem els elements del paisatge, els cartografiarem, ens formarem en la utilització de la ferramenta web i farem jornades de posada en comú, entre d’altres sorpreses.

El proper dimarts 16 de gener a les 19 hores, a l’Auditori Municipal de Paiporta, farem una xerrada de presentació del projecte i de les activitats que desenvoluparem a Paiporta, així com la manera de participar-hi obertament.

Us animem a que vingueu i formeu part de l’equip!

Jornades de formació de pujada de dades

Data de l'activitat: 
16 nov. 2017

Després de totes les eixides a camp de la tardor, hem disposat de dos jornades (16 i 23 de novembre) per a pujar a la plataforma web totes les dades observades i apuntades, d’aquesta manera les persones participants aprenen a utilitzar la ferramenta web i així poder fer-lo en el futur d’una manera més autònoma. A nosaltres també ens serveix per a testejar-la i anar anotant les coses que encara no funcionen com ens agradaria, per anar millorant-la a poc a poc.

A més, com sabem que, de vegades, les eines informàtiques suposen un poc de mal de cap per a algunes, hem endolcit les sessions amb un berenaret compartit! Esperem que hàgeu gaudit i gràcies per l’esforç!

També volem agrair a l’Escola d’Informàtica per cedir-nos l’aula i en especial a Diego Álvarez que ha sigut súper bon amfitrió!

 

 

Observant la partida de Cantarranes

Data de l'activitat: 
17 nov. 2017

Hem estat de nou en la partida de Cantarranes, a Benimàmet, tocant al nord amb la partida de Dalt de Campanar, amb el grup d’Acció Jove i de l’Associació Veïnal de Benimàmet. És molt guai anar a observar amb barreja intergeneracional! Anarem abans del capvespre i gaudirem del paisatge conreat de cebes, cols, enciams i alguns tarongers.

Va ser l’última eixida programada dins de la subvenció d’enguany de l’Ajuntament de València. Ara, ja queda pujar les dades a la plataforma web i aviat us contarem les conclusions de tot el procés. Moltes gràcies a totes!

Observant la partida de la Punta (II)

Data de l'activitat: 
11 nov. 2017

Aquest dissabte hem estat a la partida de la Punta, concretament a la part que envolta el carrer Jesús Morante i Borràs. Particularment un indret que ens apel·la fortament, un espai de molts contrastos, per una banda, absolutament fragmentat i vulnerable: la carretera del Saler, el ferrocarril, el nou llit, les passarel·les que ho creuen tot, la ZAL...infraestructures per totes bandes...una vergonya d'ordenació territorial i una gran pèrdua. Per altra banda, un lloc que encara deixa veure l'essència d'un paisatge increïble, les hortes entre la carretera del Saler i Morante i Borràs passat el túnel, estaven precioses i súpertreballades. La barraca de la Fifla amb la roba estesa baix el dia assolellat...i a esmorzar al Bar Cristóbal, gràcies Ignasi, Paqui i Joaquin! Ara ens n'anem a Cantarranes i Font de’n Corts!

Pàgines