perlhorta

Observant la Partida de Cotelles (I) (Paiporta)

Data de l'activitat: 
03 febr. 2018

Hem esta a la Partida de Cotelles, a Paiporta, en la seua zona est, la que resta entre Valencia Sud i el cementeri vell. 

Encara que ens va sortir un dia de força fred i una mica de vent, vam començar les activitats contratades per l'ajuntament de Paiporta amb aquesta partida propera a la població. 
Vam trobar coses molt interessant que anirem plasmant poc a poc al visor de dades! 

 

Aquesta es la primera de les 6 eixides que es realitzaran a Paiporta per a mapejar els usos del sòl del municipi.

La setmana vinent continuarem amb la banda oest de la partida.

Gràcies als que vareu participar! 

Jornades de formació de pujada de dades

Data de l'activitat: 
16 nov. 2017

Després de totes les eixides a camp de la tardor, hem disposat de dos jornades (16 i 23 de novembre) per a pujar a la plataforma web totes les dades observades i apuntades, d’aquesta manera les persones participants aprenen a utilitzar la ferramenta web i així poder fer-lo en el futur d’una manera més autònoma. A nosaltres també ens serveix per a testejar-la i anar anotant les coses que encara no funcionen com ens agradaria, per anar millorant-la a poc a poc.

A més, com sabem que, de vegades, les eines informàtiques suposen un poc de mal de cap per a algunes, hem endolcit les sessions amb un berenaret compartit! Esperem que hàgeu gaudit i gràcies per l’esforç!

També volem agrair a l’Escola d’Informàtica per cedir-nos l’aula i en especial a Diego Álvarez que ha sigut súper bon amfitrió!

 

 

Observant la partida de Cantarranes

Data de l'activitat: 
17 nov. 2017

Hem estat de nou en la partida de Cantarranes, a Benimàmet, tocant al nord amb la partida de Dalt de Campanar, amb el grup d’Acció Jove i de l’Associació Veïnal de Benimàmet. És molt guai anar a observar amb barreja intergeneracional! Anarem abans del capvespre i gaudirem del paisatge conreat de cebes, cols, enciams i alguns tarongers.

Va ser l’última eixida programada dins de la subvenció d’enguany de l’Ajuntament de València. Ara, ja queda pujar les dades a la plataforma web i aviat us contarem les conclusions de tot el procés. Moltes gràcies a totes!

Observant la partida de Cases de Bàrcena (II)

Data de l'activitat: 
21 oct. 2017

La partida de Cases de Bàrcena és prou gran, la major part amb cultiu de xufa i ceba, i taronger, algunes cols i lletugues en menor mesura...està prou cultivada i va fer un dia meravellós per a passejar-la. Sempre és molt interessant compartir les eixides a camp amb gent motivada i que coneix el territori, era el cas de Lluís, Roser i Toni, entre totes se sabien de qui eren molts camps i els entrellats d'eixa part d'Horta. Caminàrem la històrica senda de Macarella que connecta Bonrepòs i Mirambell amb Foios i que li dóna nom a l'associació Macarella, de la qual formen part els i les companyes. Arreplegàrem un bon grapat de dades, plànol en mà, i prenguérem el sol, fantàstic! Ara, ens veiem dissabte que ve a la Partida de Dalt! Gràcies companyes de Bonrepòs!

Observant la partida del Racó de Sant Llorenç

Data de l'activitat: 
12 jul. 2017

Hui hem estat amb gent vinculada d'alguna manera amb l'AAVV d'Orriols-Rascanya, amb un nombrós grup de dones, amb les quals hem passejat un poc per l'horta de darrere de Sant Miquel dels Reis. Amb elles hem compartit unes nocions bàsiques de la metodologia de l'Observatori i també ens hem familiaritzat amb la lectura i orientació de plànols, cosa que no és tan fàcil com sembla! Menys si no estas acostumada. Ara ja estan preparades per al següent nivell! Ole!

Tercera sessió de formació de la plataforma web a la UV de Geografia

Data de l'activitat: 
29 jun 2017

En aquesta tercera sessió vingueren persones del grup de Campanar, de Castellar i de Vera a formar-se sobre com funciona la plataforma web. Registrar-se, crear un perfil i conèixer les funcions bàsiques per a pujar les dades a la web és el que nosaltres els ensenyem a fer, per a poder fer-lo d’ací endavant elles de manera autònoma!

Aquestes sessions són també molt interessants per a nosaltres per vore com la gent interactua en la plataforma i anar apuntant aquelles coses que encara no funcionen com caldria, per tal de millorar-les o implementar-les. Totes aportem lo nostre, gràcies!  

Observant la partida del Safranar de Torrent

Data de l'activitat: 
24 jun 2017

Aquesta va ser la segona eixida a la partida del Safranar de Torrent, vam començar al caure el vespre, eixint amb un grup d'aproximadament 10 persones, convocades per la gent del Casino de Torrent i el CSA La Llavor. Aquesta vegada hortejarem la zona limítrof amb sèquia de Picanya i la borsa d’horta aïllada per les infraestructures de l’autovia Torrent i l’AVE. Vam passar una vesprada molt entretinguda i amb molt bon rotllo. Ara a per la pròxima!

Observant la partida de l’Alqueria Fonda

Data de l'activitat: 
24 jun 2017

Este dissabte hem estat en la partida de l’Alqueria Fonda amb la gent de l’associació cultural Ágora de Tavernes Blanques, els quals ja coneixíem degut a l’estreta col·laboració i suport al llarg de la campanya Horta és Futur al 2015. El seu PGOU també amenaçava greument una part important de l’horta del Racó de l’Anell, i han trobat que l’eina de l’Observatori els pot servir per a reconèixer l’espai d’horta proper al poble i tindre dades per a defensar-la en el cas que fóra necessari.

Aquest va ser un grup prou nombrós i una eixida divertida perquè haguérem de caminar molt de temps en fileta i fent equilibri damunt la sèquia de Rascanya i la sèquia de la Font ja que no hi havien molts camins que travessaren el tros que estàvem mapejant.

 Moltes gràcies equip, a la tardor, més!