sostenibilitat al plat

Als col·les amb la Sostenibilitat al Plat!

Data de l'activitat: 
15 abr. 2018

Durant els mesos de març i abril de 2018 hem tingut la sort de poder col·laborar amb CERAI dins del projecte la Sostenibilitat al Plat II, un projecte de sensibilització per a transitar cap a menjadors escolars més saludables i responsables amb l’alimentació de l’alumnat i l’economia local del nostre territori, l’Horta.

Ens han demanat realitzar les formacions a l’alumnat de 3 col·legis: l’Ausiàs March a Alboraia, el CP Campanar i el CP Benimàmet, tots tres situats molt prop de l’Horta, a les partides del Racó de Sant Llorenç, la partida de Dalt i la Nòria, respectivament.

Hem aprofitat per a utilitzar la metodologia de L’Observatori, el passeig i l’observació amb cartografia, però adaptant-la a alumnat de 5è i 6è i ampliant-la amb altres dinàmiques complementàries per a tractar temes com la temporada, la proximitat i els productes químics d’una manera didàctica i divertida.

Els resultats han sigut molt interessants, així com treballar amb xiquets i xiquetes! Una de les conclusions: cal xafar terreny i vore tot el màxim que es puga en directe. Només coneixent el nostre territori podrem estimar-lo!